Föreningen

Visans Vänner i Karlskrona

Välkommen till vår verksamhet

Föreningen

 

 

 

 

 

Visans Vänner i Karlskronas syfte är att bevara, men även förnya, den stora visskatt som finns. Vi håller medlemsträffar och arrangerar konserter och evenemang i visans tecken.

 

Vi är strax över 80 medlemmar och just nu runt 15 aktiva musikanter.

 

Allt startade en gång med ett upptaktsmöte på Åhléns restaurang den 6 mars 1986. Många visintresserade hade samlats. En vissångare var inbjuden, nämligen Lars-Rune Jäverbrant från Nybro.

 

Tidigare hade Lutans Vänner funnits med bl. a med den lutspelande sotarmästaren Daniel Feyerabend samt läkarna Stenkula, Prag, Malmberg. Denna förening kom sedan att uppgå i Visans Vänner i Stockholm. Det föreningsnummer som ursprungligen fanns önskade den nystartade föreningen i Karlskrona få återuppta men detta gick inte.

 

Interimsstyrelsen bestod av ordf. Inge Wijk, sekr. Gunilla Zetterberg, kass. Sievert Forsberg, led. Titti Forsberg, supp. Gunhild Nilsson.

 

Vid ett möte i februari 1987 beslöts att en ordförandeklubba skulle skaffas. Detta resulterade i en oerhört fin luta som är utskuren i ett ekstycke, designad och gjord av Sievert Forsberg.

 

Sedan dess har föreningens verksamhet flutit på med många trevliga medlemsträffar, olika artistframträdanden både internt och vid arrangemang som har riktats till allmänheten.

De olika föreningarna inom Samfundet Visans Vänner besöker gärna varandra vid föreningsmöten och jubileum.

 

Eftersom vi är en mycket livaktig förening skickar vi ut vårt föreningsprogram två gånger per år, inför våren och inför hösten.

 

Låter det intressant? Välkommen till oss!